Over KunstvanSharon

Het verhaal achter de kunstenares zelf. Haar prachtige atelier, familie en enorm getalenteerde creativiteit om de mooiste creaties te toveren uit de losse hand.

Even voorstellen..

"In het kleinste atelier van Nederland maakt Sharon de Jager samen met haar drie kleine hulpjes (Fiep, Morres en Neeltje) de meest prachtige kunstobjecten. Ieder stuk voor stuk gemaakt met veel liefde, ambacht en de hoogste kwaliteit materialen. De kunstobjecten van Sharon lopen uiteen, van prachtige vazen, lampenvoeten tot gedenkwaardige urnen.

Geïnspireerd door Neeltje de Jager

Waar komt die inspiratie van Sharon toch vandaan?

Sharon vertelt je graag waar dit vandaan komt.

"Als ik nu iets schilder en mensen vragen van wie ik dat heb geleerd dan zeg ik met trots; van mijn oma. Neeltje de Jager. Mijn oma en ik hebben altijd een speciale band gehad. Schilderen was haar passie en dat kon ze fantastisch! Ik ben er trots op dat dat stukje van haar is mee gegeven aan mij. Toen ik klein was en bij haar logeerde, gingen we vaak naar de zolder om boven samen te schilderen. Ze had daar een eigen klein ateliertje. Mijn dochters dragen vast een stukje van haar in zich mee. Fiep is namelijk net zo creatief en Neeltje mag haar naam dragen. "

Het begin: beschilderde serviezen

2017 - In de groot potterie heeft Sharon veel ervaring op mogen doen met het maken van prachtige kunstwerken op serviesgoed. Haar tijd bij de groot potterie vormde de basis voor haar prachtige kunstwerken die ze vandaag de dag maakt op unieke vazen.

Vazen die betoveren

In haar kleine atelier is Sharon van serviesgoed naar vazen overgegaan en is ze begonnen met het maken van de meest prachtige kunstwerken op glazen vazen. Sharon weet iedere klant te betoveren met haar uit de pols gemaakte kunstwerken op iedere vaas.

"Al vele jaren maak ik in opdracht diverse vormen van schilderwerk op diverse objecten. Iedere vaas is het resultaat van mijn liefdevolle en handgemaakte passie!"