Ga naar content
| Kunst van Sharon | Handbeschilderd VAZEN, HUISJES (urnen), KANDELAREN en KUNSTOBJECTEN |

Over Kunst van Sharon

Het verhaal achter de kunstenares zelf. Haar werk in het kleinste atelier van Nederland, haar moederschap en het werken met haar collega Raisa.

Wie zijn wij?

"In het kleinste atelier van Nederland maakt Sharon samen met Raisa de meest bijzondere kunstwerken. Ieder stuk voor stuk gemaakt met veel liefde, ambacht en passie.

De kunstwerken van Kunst van Sharon lopen uiteen, van kleurrijke VAZEN, gedenkwaardige HUISJES (urnen), hysterische vuurfikkers KANDELAREN en een vereeuwigd erfstuk de BRON.

Twee moeders die hun passie ambiëren

'This is where the magic happens! (Ik moet lachen terwijl ik het typ) Soms begrijp ik niet hoe ik al die vazen in zo’n klein mini ateliertje krijg! En vergeet m’n 3 kids niet die nemen geregeld een bezoekje aan hun moeder met daarbij hun eigen ongevraagde attributen 🧸🪀🚂🪁…Ondanks al dat chaotische zou ik het niet anders willen. Deze plek is m’n heilige domein! De enige ruimte waar IK ( en niet Fiep, Morres, Neeltje en m’n kerel ) troep mag maken ZONDER op te ruimen! Waar ik mezelf opsluit, m’n koffie drink, muziekje opzet en schilder..' -Sharon de Jager

Twee moeders die hun passie ambiëren

'Hoe ben ik terecht gekomen op het plekje waar ik mag stralen, mijzelf mag ontplooien en enorm gewaardeerd wordt?

Officieel heb ik gestudeerd voor juf . Tijdens mijn tijd in het onderwijs mocht ik moeder worden. Na mijn zwangerschapsverlof voelde ik heel veel en moest ik gaan luisteren naar mijn lichaam. Ik moest worden wat ik echt wilde zijn. Dat zijn twee dingen: moeder en een baan ambiëren die mij gelukkig maakt. In die tijd was mijn kaarsje uit en moest er iets veranderen in mijn leven. Sharon bood mij de kans om het roer om te gooien.

Wij zijn veel meer dan een gewaagd team. Wij zijn een duo die elkaar motiveert, steunt en de grootste dromen hebben!

Mede door haar is mijn kaarsje weer gaan branden en ben ik op het plekje waar ik wil zijn. Een mama van twee prachtige meisjes en een baan waarbij ik iedere dag met een glimlach begin!' - Raisa

Geïnspireerd door Neeltje de Jager

Waar komt die inspiratie van Sharon vandaan?

'Als ik nu iets schilder en mensen vragen van wie ik dat heb geleerd dan zeg ik met trots; van mijn oma. Neeltje de Jager. Mijn oma en ik hebben altijd een speciale band gehad. Schilderen was haar passie en dat kon ze fantastisch! Ik ben er trots op dat ik die passie deel met haar. Toen ik klein was en bij haar logeerde in Workum, gingen we vaak naar het atelier om samen te schilderen. Mijn dochters dragen vast een stukje van haar in zich mee. Fiep is namelijk net zo creatief en Neeltje mag haar naam dragen.' -Sharon de Jager

Het begin: beschilderde serviezen

2017 - In de groot potterie heeft Sharon veel ervaring op mogen doen met het maken van prachtige kunstwerken en servies.

Naast dat ze veel ervaring op heeft mogen doen, heeft ze ook mogen leren dat ze voor haar eigen creativiteit en passie moet gaan. In opdracht werken en niet de vrijheid hebben om eigen kunstwerken te realiseren, belemmerde haar. Sharon durfde de grote stap te nemen en startte Kunst van Sharon.

VAZEN die wat met je doen

Sharon's passie is om mensen te raken met haar kunstwerken. Haar VAZEN vertellen ieder een uniek eigen verhaal.

VAZEN

Een THUIS voor je gemiste dierbaren

Een HUISJE (urn) is de laatste thuis voor je gemiste dierbare. Een plek dichtbij jou. Wat ons HUISJE zo bijzonder maakt, is het waxinelichtje boven op het HUISJE.

HUISJES

Hysterische vuurfikkers, oftewel KANDELAREN

Voor mensen die houden van objecten die schreeuwen. In elk interieur past een vuurfikker. Ze trekken de aandacht zelf wel naar zich toe.

KANDELAREN

De BRON, een vereeuwigd erfstuk.

De BRON staat voor de baarmoeder waar jouw reis is begonnen. Tijdens jouw reis gebeuren er gebeurtenissen, ontmoet je dierbaren en neem je afscheid van dierbaren. In jouw BRON komen al deze gebeurtenissen samen. 

De BRON
Top